وکیل اجازه ازدواج مجدد
وکیل اجازه ازدواج مجدد:مطابق قانون اصل بر این مبناست که زمانی که مرد ازدواج نموده و دارای همسر میباشد نمیتواند ازدواج مجدد نماید و همسر دیگری اختیار کند مگر، با رضایت همسر اول.
مطابق بند دوازدهم شرط مندرج در سند ازدواج چنانچه زوج همسر دیگری بدون رضایت همسر اول اختیار کند و یا به تشخیص دادگاه میان همسران خود به عدالت رفتار ننماید، زوجه حق طلاق خواهد داشت و میتواند با انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه نماید.جهت اطلاع بیشتر در مورد طلاق و انواع آن میتوانید به مقاله وکیل طلاق مراجعه فرمایید.
ابهامات بند 12 سند نکاحیه
- در بند 12 مشخص نگردیده است که زوجه در صورت استفاده از حق طلاق آیا باید تمامی حقوق مالی خود را بذل کند یا میتواند با اجراء حقوق مالی خود را مطلقه نماید؟
- نوع ازدواج دوم کوجد حق طلاق برای همسر اول میشود، مشخص نگردیده است که دائم میباشد یا موقت. اما به نظر میرسد که ایجاد محدودیت برای حق طلاق با ازدواج مجدد به صورت دائم خلاف موازین شرعی و انصاف قضائی است.
زوجه میتواند در عقد لازم دیگربر زوج شرط نماید که وی نتواند مجددا ازدواجی بنماید و این حق را از زوج سلب نماید.اما بر طبق ماده 10 و 1119 قانون مدنی شرط عدم ازدواج صحیح است ولی این شرط موجب بطلان ازدواج مجدد مرد نمیگردد.
شروط اخذ اجازه ازدواج مجدد
مطابق ماده 16 قانون حمایت خانواده مصوب 1353 شروط اخذ اجازه ازدواج مجدد توسط وکیل اجازه ازدواج مجدد به مرد عبارتند از:
- رضایت همسر اول
- عدم توانایی زوجه بر ایفاء وظایف زناشویی
- محکومیت زن به حبس به 5 سال یا بیشتر
- عدم تمکین زن از شوهر
- غایب بودن یا مفقود الأثر شدن زن
- عقیم بودن زن
- ترک زندگی خانوادگی از طرف زن
- ابتلاء زن به هرگونه اعتیاد مضر
- ابتلاء زن به جنون یا امراض صعب العلاج
ادله مثبته جهت انجام ازدواج مجدد
- ارائه دلائل و مستندات دادخواست توسط وکیل اجازه ازدواج مجدد
- انجام تحقیقات ضروری توسط دادگاه
- احراز تمکن مالی مرد و وجود عدالت توسط وکیل اجازه ازدواج مجدد
- دادگاه پس از انجام بررسی های لازمه و همکاری و راهنماییهای وکیل اجازه ازدواج مجدد، حکم اجازه ازدواج مجدد مرد را ثابت میکند.
طریقه اخذ اجازه ازدواج مجدد مرد
- مراجعه وکیل اجازه ازدواج مجدد به دفتر خدمات قضائی و ثبت دادخواست با عنوان کسب اجازه ازدواج مجدد به انضمام ادله و مستندات و مدارک شناسائی به طرفیت همسر اول
- تعیین شعبه و احراز توانایی مالی و عدالت در مرد با پیگیریهای وکیل ازدواج مجدد که در صورت عدم احراز این دو شرط در مرد دادخواست مردود میگردد.
نکاتی در مورد ازدواج مجدد مرد
- در صورت ازدواج مجدد مرد بدون وجود رضایت همسر اول یا حکم دادگاه موجب عدم امکان ثبت ازدواج دوم میگردد حال آنکه بر طبق ماده 49 قانون حمایت حانواده ازدواج دائم دوم باید به ثبت برسد.
- در صورت ثبت ازدواج مجدد توسط سران دفاتر ازدواج بدون حکم دادگاه یا رضایت همسر اول به محرومیت از اشتغال محکوم خواهند شد.
- مجازات عدم ثبت واقعه ازدواج دوم حبس از 91 روز تا 6 ماه و جزای نقدی از 80 تا 180 میلیون ریال میباشد.
- ازدواج موقت نیازی به ثبت ندارد مگر درصورت باردار بودن زن و یا وجود توافق طرفین بر ثبت ازدواج موقت
جهت اطلاع در مورد مهریه در ازواج موقت میتوانید به مقاله وکیل مطالبه مهریه در ازدواج موقت رجوع نمایید.
ازدواج مجدد مرد با پیگیری های وکیل اجازه ازدواج مجدد فقط با رعایت تشریفات قانونی موجود در قانون حمایت خانواده صورت میپذیرد.
نکته مهم در ازدواج مجدد
همان طور که بیان شد مرد برای ازدواج مجدد نیاز به اخذ اجازه مجدد توسط وکیل اجازه ازدواج مجدد را دارد. بر طبق رأی وحدت رویه شماره 716 مورخه 1389/07/20 گر مردی بدون اجازه همسر اول به استناد نشوز زن اقدام ازدواج مجدد نماید همسر اول نمیتواند به استناد بند 12 از عقدنامه تقاضای طلاق نماید.
قبل از هراقدامی با وکیل خانواده مشورت نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.