ازدواج بدون اذن پدر ، استثنائات و نکات مهم

وکیل ازدواج بدون اذن پدر ، قوانین ، شرایط و تبصره های لازم و نکات مهم : یکی از مسائل مهم اسلامی تشکیل و حفظ خانواده است و ازدواج کردن مهم ترین تصمیم زندگی جوانان است . در تصمیم گیری برای ازدواج اجازه پدر و مادر مهم است . طبق قانون مدنی کشور ما ، رضایت پدر یا جد پدری برای ازدواج موقت یا دائم دختر باکره الزامی است .

طبق ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی :

«ازدواج دختر باکره اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد منوط به اجازه پدر یا جد پدری او است .»

چرا اجازه پدر برای ازدواج دختر ضروری است ؟

به دلیل اینکه قانون مدنی ایران در بخش نکاح و طلاق غالبا از فقه مقدس اسلام گرفته شده و علما دینی لزوم اخذ اجازه پدر یا جد پدری را برای ازدواج دختر باکره لازم دانسته اند.

در چه مواردی دختر بدون اجازه پدر میتواند ازدواج کند ؟

  • اگر دختر باکره نباشد.
  • دختری که همسر وی فوت کرده یا طلاق گرفته باشد برای ازدواج مجدد به اجازه پدر نیاز ندارد .
  • اگر پدر دختر بدون دلیل منطقی و موجه اجازه ازدواج به دخترش ندهد از این رو دختر با معرفی مردی که قرار است با او ازدواج کند به دادگاه و گرفتن اجازه از دادگاه مدنی خاص می تواند به دفتر ازدواج مراجعه کرده و ازدواج خود را ثبت کند .

نکته : قبلاً در قانون قدیمی پدر برای اعلام کردن دلیل عدم اجازه خود ۱۵ روز فرصت داشت اما در قانون جدید دیگر این مهلت وجود ندارد .

  • دختری که باکرگی خود را به هر دلیلی از جمله بیماری ، رابطه نامشروع و .. از دست داده باشد برای ازدواج دیگر نیازی به اجازه پدر ندارد .
  • اگر پدر دختر به او اجازه ازدواج ندهد اما جد پدری وی این اجازه را بدهد ، دختر میتواند ازدواج کند .

ازدواج بدون اذن پدر

در چه مواردی اجازه پدر برای ازدواج دختر لازم است ؟

در صورتی که دختر باکره باشد برای ازدواج موقت و یا دائم نیازمند اجازه پدر است .

نکته : اگر دختر باکره ازدواج کند و بعد از ازدواج باکره بماند و طلاق بگیرد برای ازدواج مجدد نیز نیازمند اجازه پدر است .

قابل رجوع بودن اذن پدر برای ازدواج دختر :

اجازه پدر یا جد پدری برای ازدواج دختر قابل رجوع است به این گونه که آنها می توانند امری که به آن اذن و اجازه داده‌اند را تغییر دهند و اگر دختر بدون اذن آنها ازدواج کند عقد وی غیر نافذ است .

نکته : اذن ازدواج به شخص دیگری ، واگذار نمی شود برای مثال پدر دختر ، نمی تواند اجازه ازدواج را به برادرش واگذار کند .

وکیل ازدواج بدون اذن پدر :

ازدواج دختران بدون رضایت پدرانشان از امور حقوقی است که نیازمند مشورت و راهنمایی وکیل و یا مشاور حقوقی است زیرا آنها با تجربیات و دانایی خود در این زمینه به بهترین شکل می توانند از حقوق موکل دفاع کنند . در صورت نیاز به وکیل متخصص حقوقی از طریق راه های ارتباطی با وکیل نادری تماس حاصل فرمایید .

اجازه پدر برای ازدواج دختر تا چه سنی می‌باشد؟

طبق قوانین فعلی نظام حقوقی ایران و همچنین قواعد شرعی اسلام ، اذن پدر و جد پدری برای ازدواج دختر باکره محدود به سن خاصی نبوده و تا زمانی که دختر باکره باشد اذن پدر و جد پدری برای ازدواج او نیز پابرجاست . توصیه می‌شود برای کسب اطلاعات کامل و موردی از طریق مشاوره حقوقی یا وکیل خانواده با ما ارتباط برقرار کرده ، تا اطلاعات و روند دقیق پیگیری موضوع را به شما اعلام نماییم .

وکیل ازدواج بدون اذن پدر

ازدواج دختر بدون اجازه پدر و جد پدری

اگر دختری احتیاج به ازدواج داشته ، در حالت معمول ازدواج او منوط به اجازه پدر یا جد پدری می‌باشد. ولی چنانچه پدر و یا جد پدری به هر دلیل حضور نداشته و امکان اخذ اجازه از آنها نیز وجود نداشته باشد و دختر بتواند این موارد را ثابت نماید. بدون اذن پدر و جد پدری می‌تواند اقدام به ازدواج کرده ، و ازدواج او صحیح و نافذ می‌باشد . دختر باکره با وجود شرایط فوق برای ازدواج نیاز به هیچ گونه اجازه از شخص یا نهاد دولتی ندارد.

شرایط صیغه موقت دختر بالای ۳۰ سال

در خصوص صیغه موقت دختر بالای ۳۰ سال نیز باید بیان کرد که شرایط صیغه موقت برای تمام سنین برابر بوده و سن دختر در خصوص اذن پدر یا جد پدر تاثیری ندارد . همانطور که دختر بالای ۳۰ سال بدون اذن پدر و جد پدری مبنی بر ازدواج دائم نمی‌تواند اقدام کند ، به طریق اولی برای ازدواج موقت نیست اجازه آنها ضروری می‌باشد .

ازدواج دختر بالای ۳۰ سال بدون اجازه پدر

پسرها برای ازدواج احتیاجی به اذن پدر و یا جد پدری نداشته ، ولی این قضیه برای دختران متفاوت بوده. و دختران باکره برای ازدواج خود به اذن پدر یا جد پدری نیاز دارند . سوال بسیاری از مراجعین محترم به دفتر حقوقی ما این بوده که آیا ازدواج دختر بالای ۳۰ سال بدون اجازه پدر صحیح و قانونی می‌باشد. یا خیر ؟ طبق قوانین نظام حقوقی ما ازدواج دختر بالای ۳۰ سال بدون اجازه پدر غیر نافذ می‌باشد .

ولی این اصل دارای استثنائاتی بوده از جمله :

  1. دختر به علت مواقعه باکره نباشد.
  2. مخالفت پدر و جد پدری بدون علت موجه باشد .
  3. به پدر و جد پدری دسترسی نباشد .

اجازه پدر برای ازدواج دختری که باکره نیست

همانطور که می‌دانید چنانچه دختر باکره باشد به اذن پدر و جد پدری جهت ازدواج نیازمند می‌باشد . ولی در خصوص دختری که باکره نباشد باید بین دو حالت تفاوت قائل شویم :

حالت اول:

دختر به دلایلی غیر از مواقعه مثل ورزش یا مریضی یا ضربه بکارت خود را از دست داده باشد : در این حالت در حکم دختر باکره بوده و به اذن پدر و جد پدری برای ازدواج نیازمند می‌باشد .

حالت دوم :

زایل شدن بکارت در اثر مواقعه باشد : حالا چه این مواقع مشروع باشد. چه نامشروع ولایت پدر و جد پدری را از بین برده و دیگر به اذن پدر یا جد پدری برای ازدواج نیازی نمی‌باشد .

سوالات شما

  • سلام من بدون اجازه پدرم اقدام به ازدواج کرده‌ام ، ولی بعد از ازدواجم پدر آن را قبول کرده و رضایت خود را اعلام نمودند. ولی بعد از مدتی پشیمان شده و می‌گوید من ازدواج شما را قبول ندارم . آیا می‌تواند ازدواج ما را به هم بزند ؟

سلام ، خیر. در چنین شرایطی با اعلام رضایت پدر مبنی بر تنفیذ ازدواج این تنفیذ دیگر قابل رجوع نیست .

  • من قصد ازدواج با شخصی را دارم دلایل خود را هم به خانواده اعلام کرده‌ام ، ولی پدرم نیز یک سری دلایل برای مخالفت خود دارند . حالا تکلیف قانونی چیست ؟

چنانچه قصد اقدام قانونی دارید ، بعد از طرح موضوع در محاکم صالح ، دادگاه تشخیص داده که دلایل کدام یک از شما موجه و کدام یک ناموجه و رای به نفع او صادر خواهد کرد .

  • سلام من دختری ۴۰ ساله هستم ، پدرم بدون دلیل با ازدواج من مخالفت می‌کند. و تا الان تمام خواستگارهای من را به بهانه‌های مختلف رد نموده است. ولی خودم تمایل به ازدواج دارم راه حل قانونی چیست؟

همانطور که در مقاله بیان گردید ، حق پدر و جد پدری مطلق نبوده و مشروط به این هست که از آن سوء استفاده نکنند . با اثبات سوء استفاده پدر و جد پدری شما می‌توانید از دادگاه صالح اجازه ازدواج دریافت نمایید.

  • سلام من دختری باکره هستم و الان قصد ازدواج با شخصی را دارم. و پدرم قبلاً به من اعلام کرده که اجازه ازدواج با هر شخصی که خودم انتخاب کنم را دارم . آیا الان می‌توانم از این اجازه برای ازدواج استفاده کنم ؟

خیر اجازه پدر برای ازدواج دختر باید به صورت خاص باشد . به دیگر سخن باید ابتدا خواستگار مشخص شده و سپس پدر در خصوص آن شخص معین اجازه خود را اعلام کند .

  • پدر و جد پدری تا چه زمانی می‌توانند از اذن خود رجوع کنند؟

پدر و جد پدری تا قبل از انعقاد عقد نکاح می‌توانند از اذن خود رجوع کنند. و بعد از انعقاد عقد نکاح دیگر حق رجوع ندارند .

190 پاسخ
  1. Faramarz
    Faramarz گفته:

    سلام وقت بخیر
    منو نامزدم 2ساله با اجازه پدر مادر دو طرف صیغه کردیم که الان خانواده خانومم راضی به محضری کردن نیستند و خانومم باکره نیست الان
    میخوایم محضری کنیم میخواستم ببینم آیا میشه بدون اجازه پدر محضری کنیم

    پاسخ
  2. ندامحمدی
    ندامحمدی گفته:

    ن26سالمه الان نامزدم پدرم چندسالیه که زن گرفته رفته وهیچکس ازش خبری نداره من حتی واسه حقم اینام شکایت کردم دردادگاه شرکت نکرد الان من بادام‌بانامزدم هم خوابی داشتم والان میخوام عقد کنم میگن اذن پدرلازمه وقتی من باکره نیستم دوباره نیازی به اذن پدرهست؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      بله شما باید از طریق دادگاه خانواده حکم اذن در ازدواج دریافت کنید.
      جهت مشاوره با همکاران ما در ارتباط باشید.

      پاسخ
  3. M
    M گفته:

    دختری هستم بالای ۳۵سال مجرد هستم ازدواج نکرده ام ولی باکره نیستم یک سالی هست ولی خانواده آن نمی‌دانند حالا چطور بدون اذن پدر میتونم ازدواج کنم نمیخوام بفهمن که باکره نیستم

    پاسخ
  4. صاحب
    صاحب گفته:

    سلام بنده با دختری ۳ سال است که ارتباط دارم وقصد ازدواج داریم ولی پدرشون مخالفه و میخام بدونم اگه باکرگی دختر برداشته بشود،،پدر دختر میتواند از من شکایت کند یا برای دختر دردسر بشود یا خیر؟؟؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      از دادگاه حکم اذن در ازدواج دریافت کنید جهت تنظیم دادخواست با وکلای مجموعه و یا اقای نادری تماس بگیرید.

      پاسخ
  5. Hadic
    Hadic گفته:

    سلام وقت بخیر. اگه دختری که پدر نداره ازدواج کنه اما باکره باشه و جدا بشه و دوباره بخواد با کسی صیغه کنی باید از کی اجازه بگیره؟ اصلا نیاز هست به کسی بگه از نظر شرعی حکمش چیه؟

    پاسخ
  6. سارا
    سارا گفته:

    دختر ۲۳ ساله که باکره نیست، و بار اولش هست که ازدواج میکنه
    و پدر راضی،نیست و میگه من نمیام امضا کنم.
    میتونه بدون اذن پدر ازدواج دائم بکنه؟؟

    پاسخ
  7. عادل
    عادل گفته:

    سلام من خاهرم هفده سال سن داره بایه پسر بیست و دوساله فرار کرده پسره ارازله خالکوبی رو بدنش داره خونوادمون ب شدت مخالفن ایا میشه دخترو برگردوند و از پسر شکایت کرد؟؟؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      بله پدر باید شکایت مطرح کنند مبنی بر ادم ربایی البته حتما با مجموعه وکیل نادری و یا وکیل متخصص در این زمینه در ارتباط باشید.

      پاسخ
  8. خورشید
    خورشید گفته:

    با عرض سلام و خسته نباسید. من پرسشی دارم.دختری هستم ۲۸ ساله و پدر و مادرم از هم طلاق گرفتن و من توی خونه ای که مال خودم هست زندگی میکنم و پدرم نه ماه پیش از من خواست دیگه باهاش ارتباط تلفنی هم نداشته باشم و با هم قطع ارتباط کردیم حدود ده سال پیش من خواستگار داشتم که پدرم بخاطر اعتیاد پدر ایشون مخالفت کردن با ازدواج ما در صورتی که خود خواستگارم سالم هست و هیچ مشکلی نداره و خانه از خودش داره و دو تا شغل حالا باز هم بخاطر علاقه زیادی که به من داره خواستگاری کرده و من میخوام به دادگاه برم اما چون میدونم پدرم اصلا تایید نمی کنه ازدواج من رو و من حتی ادرس محل زندگیش رو هم نمی دونم میتونم بدون پرسیدن نظر پدرم به دادگاه برم و نامه بگیرم بدون اینکه پدرم به دادگاه بیاد و من پیام های پدرم رو دارم که خواسته هرگز دیگه برای هیچ کاری مزاحمش نشیم و اینکه ایشون خرج زندگی من رو هم نمی دن .ممنون میشم اگر راهنماییم کنید

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      به علت پیچیدگی موضوع لطفا با همکاران ما در ارتباط باشید.

      پاسخ
  9. رضا
    رضا گفته:

    یک موضوعی که در نظرات دیدم و باعث تاسفه اینه که اکثر خانم هایی که اومدن سوال پرسیدن و میخوام بدون اذن پدر ازدواج کنن ، یه شباهتی بهمدیگه دارند و آنهم اینکه مدرک تحصیلی خود را عنوان کرده اند !!!! واقعا چه فکری میکنید ؟! مدرک تحصیلی یعنی شما هر کاری دلت بخواد می تونی انجام بدی ؟! آخه این چه تفکریه ؟ واقعا جامعه به کجا رسیده

    پاسخ
  10. گل لاله
    گل لاله گفته:

    سلام
    با عرض ادب و احترام
    از لحاظ شرعی وقتی یه دختری بکارت خود را به دلیلی غیر ازدواج از دست داده باشد، برای ازدواج حتما اذن پدر رو میخواد از هر کارشناس دینی هم که میخواید بپرسید

    پاسخ
  11. Shad
    Shad گفته:

    سلام خسته نباشید.
    دختری ۳۰ ساله هستم ، با اقایی ۴ سال هست ارتباط دارم ایشون دارن تحصیلی مهاجرت کنن، و ما میخواییم عقد کنیم که بتونیم با هم بریم.
    پدر من اجازه ازدواج با ایشون رو نمیدن چون عرب زبان هستن.
    باکره نیستم ولی هر دفتری مراجعه کردیم گفتن که جرات انجام چنین عقدی رو ندارن.
    خواستم بدونم اگر بخوام نامه از دادگاه بگیرم ، ایا پدرم مطلع میشن؟ مثلا از طریق سامانه ثنا.؟

    پاسخ
  12. Azi
    Azi گفته:

    سلام وقت بخیر من یه دختر 28 ساله هستم و دوشیزه هم نیستم
    پدرم ازدواج مجدد کرده و رفته چند سال یکبار میادو یه سر میزنه میره از لحاظ شخصیتی آدمی نیست ک شرایط حضور. در مراسم خاستگاری و عقد رو داشته باشه
    من برای کدوم موردم راحت تر میتونم بدون اذن پدر ازدواج کنم
    برای نداشتن باکرگی باید مدرک و شرایط خاصی طی کنم؟ یا اعلامش به عاقد کافیه؟
    اگر نمیتونم از این راه به دادگاه بگم این آقا اصلا نیست و پدری نکرده برای گرفتن مدرک کافیه؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  13. ناشناس
    ناشناس گفته:

    سلام خسته نباشید میخواستم بپرسم پدرم مخالف ازدواجمه دختر ۲۷ساله باکره هستم پدرمادرم ازهم جداشدن حالا پدرم لجباز یه دنده اس میگه اول زندگی من مادرت دریت شه بعد من اجازه بدم عقد کنی البته فقط خانواده پسره تموم مدارک بهمون نشون دادن که بی گناه رفته زندان ایا میشه با دلیل من از دادگاه نامه بگیرم وعقد کنم بدون اذن پدر ؟؟؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      دادگاه هم مصلحت خانم رو در نظر میگیره و ایرادات پدر حتما بررسی میشود.

      پاسخ
  14. تراته
    تراته گفته:

    سلام من 17سالمه وبا یه نفری رابطه داشتم والان میخوایم عقد کنیم پدرم مخالفه والان باکره نیستم دیگه چیکار باید بکنم؟؟؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      باید از طریق دادگاه حکم اذن ازدواج دریافت نمایید .
      موفق باشید

      پاسخ
  15. رومینا
    رومینا گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    من دختری 21 ساله هستم دانشجوی کارشناسی پیوسته و شاغل هستم
    من باکره نیستم و میخواهم بدون اجازه پدر ازدواج کنم چون توی خانواده تا الان دو الی 3 بار نزدیک بود که من رو خانوادم بشکن
    من واسم مشکلی پیش نمیاد ؟ میتونم عقد کنم ؟

    پاسخ
  16. محمد
    محمد گفته:

    سلام من یه پسر 24 ساله هستم ولی به مدت دوسال با دختر خانومی23 ساله از شهری دور تر وارد رابطه عاشقانه شدم بعد از دوبار اقدام به خاستگاری پدر دختر بهانه تراشی میکنه الان هم نزدیک به یک ماه است فهمیدم که از من باردار است و با اینکه دوبازه رفتم خاستگاری باز هم پدرش بهانه تراشی میکند ما هم وقت چندانی نداریم وگرن آبرو ریزی بزرگی میشود پدر و مادر من پذیرای دختر هستن خاستم بدونم الان برای اینکه بدون اجازه پدرش ازدواج کنیم چیکار باید کنیم و لطفا راهی بگین که در اسرع وقت انجام بدیم

    پاسخ
  17. زهرا
    زهرا گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    دوتا سوال دارم ، اول اینکه آیا دختر ۱۸ سال به بالا میتونه بدون اجازه پدر از کشور خارج بشه؟
    و دوم اینکه پس از خروج از کشور میتونه بدون اذن پدر ازدواج کنه یا خیر؟؟

    پاسخ
  18. علیرضا
    علیرضا گفته:

    سلا وقتتون بخیر؛
    اگر پسری ۴۱ ساله با دختری ۱۵ ساله بخواد ازدواج کنه، و اون پسر کاملا سالم و صالح باشه. مسلمان هم باشه و اون دختر هم این پسر رو خیلی دوست داشته باشه و بعبارتی هردو عاشق همدیگه باشن، ولی پدر دختر به بهانه اختلاف سنی زیاد، مخالفت کند…. آیا در این صورت اذن پدری جایز است یا باطل میشود؟ با تشکر.

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      محاکم مصلحت دختر رو در نظر میگیرن
      در فرض پرسش احتمالا پذیرش ازدواج خیلی بعید هست.

      پاسخ
    • حمید
      حمید گفته:

      سلام خسته نباشین
      دختری میشناسم ۱۷سال سن داره پدر مادرش از هم جدا شدن ولشکردن رفتن خبری ازشون نیست‌. در حال حاظر چند سالی هست با عمشو شوهر عمش زندگی می‌کنه. و شوهر عمش بهش دست درازی می‌کنه این دخترخانوم ی پسریو دوست داره چطور میتونن باهم ازدواج کنن وقتی دختر سنش قانونی نیست و نمیخواد قبل از ازدواج عمش اینا با خبر بشن چون اذیتش میکنن

      پاسخ
      • پوریا نادری
        پوریا نادری گفته:

        با درود
        همانطور که در پرسش و‌پاسخهای حقوقی به صورت کامل بیان شد اذن ازدواج می بایست از طریق دادگاه صالح اخذ شود .
        دختر و پسر متقاضی ازدواج دادخواستی بر علیه پدر زوجه مطرح مینمایند و دادگاه با توجه به وضعیت و شرایط خواستگار با وجود مخالفت پدر تعیین تکلیف مینماید.

        پاسخ
  19. Nazanin
    Nazanin گفته:

    سلام
    برای عقد دختر بدون اذن پدر،اینکه به محضر دار بگوییم دختر باکره نیست کفایت میکند یا باید مدرکی دال بر این موضوع ارایه داد؟؟

    پاسخ
  20. نازنین
    نازنین گفته:

    سلام وقت بخیر
    اگر کسی رابطه نا مشروع داشته و بکارت نداشته باشه ، بخاد عقد کنه بدون اذن پدر، نیاز هس مدرکی به محضر خانه ارایه بدهد؟؟ یا گفتن اینکه باکره نیست ،کافی میباشد،؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      زیر ۷ سال حضانت با مادر بالای ۷ تا ۹ سال با پدر هست.
      بعد از ۹ سال فرزند دختر به خواست خود محل زندگی اش رو مشخص میکند

      پاسخ
  21. پاکدل
    پاکدل گفته:

    با عرض سلام و خسته نباشید ، من بمدت ۱۷ سال هست که با خانمی آشنا شدم و با اینکه به تمام خواسته های خانواده این خانم مثل درآمد خوب و خانه و ماشین و تحصیلات و…رو بر آورده کردم اما متاسفانه پدر این خانم باز هم از سر لج بازی راضایت به ازدواج ما نمیدهد و به علت تهدیدات مکرر پدر ایشان این خانم هم جرات شکایت نداره ، خواستم راهنمایم کنید که واقعا من باید چکار کنم ؟؟؟ ضمنا من هیچگونه عیب جسمی یا سابقه و خلافی نداشته م

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      از بحاظ حقوقی راهی جز اخذ اذن پدر و یا حکم محکمه صالح جهت اجازه ازدواج ندارید.

      پاسخ
  22. زهرا
    زهرا گفته:

    سلام خسته نباشید
    بنده با دوست پسرم صیغه موقت رو خوندیم ولی من باکره هستم
    نمی دونستیم ک باید برای این صیغه زمان و مهریه مشخص کنیم
    تکلیف چیه؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      بادرود
      صیغه محرمیت باطل است در صورت تمایل از حکم شرعی باید به متخصص و دفاتر مربوطه مراجعه نمایید.

      پاسخ
  23. بهاره
    بهاره گفته:

    سلام خسته نباشید من پدرو مادرم ۳ساله دارن از هم جدا میشن اما هنوز نشدن به طور کامل من هم خواستگار پسری رو دارم و هم رو دوست داریم اما پدرم دلیل موجه برا ازدواج نکردنم را ندارد میشه بگید باید چیکار کنم الان ۱۸سالمه باید از چه راهی پیش برم چیکار کنم پسره هم نمیاد دادگاه خودم برم و موضوع رو شرح بدم کافیه یا که باید قیم را به عنوان مادرم انتخاب کنم یا حکم رشد بگیرم ؟ تروخدا بگید

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      در جهت ازدواج اذن پدر ضروری است در صورت عدم همکاری و به مصلحت بودن ازدواج از طریق محاکم امکان دریافت اجازه ازدواج میسر است.

      پاسخ
  24. marjan
    marjan گفته:

    سلام وخسته نباشید،
    من یه خانم45ساله ازتهران هستم که تا به الان ازدواج دائمی نداشتم ولی بایک آقایی آشناشدم و صیغه محرمیت باهم خوندیم و4سال باهم بودیم ولی خیلی وقته ازهم دورشدیم ولی جدیدا با یه آقای 69 ساله آشناشدم که میخواهیم باهم ازدواج کنیم میخواستم بدونم اذن پدر لازمه واسه این موضوع؟ چون دوست ندارم کسی بدونه چون مخالفت میکنن حتی پدرم

    پاسخ
  25. زهرا
    زهرا گفته:

    سلام وقتتون بخیر ببخشید مزاحمتون شدم من پدرم فوت کرده الان که میخوام عقد کنم عموهام نمیزارن پدر بزرگم بیاد اجازه بده باید چی کار کنم

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      سلام
      در صورت رضایت پدر بزرگ مشکلی نیست در غیر آن باید دادخواست مطرح نمایید.

      پاسخ
  26. آس
    آس گفته:

    سلام من سه ساله با اقایی در ارتباطم که هیچ مشکلی هم از لحاظ اعتیاد و … نداره و مشکلمون پدرم هست که به شدت مخالفه ازدواجمه من با این اقا رابطه هم داشتم و باکره نیستم آیا میتونم بدون اینکه پدرم مطلع شه مستقیم از طریق دفترخانه و محضر با اون اقا عقد کنم ؟ و بعد عقد آیا پدر حق شکایت یا تعیین تکلیف برای دختر داره ؟ یا اختیار تام به شخص همسر دختر داده میشه و پدر دختر نمیتونه دیگ کاری کنه ؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      شما باید از طریق محاکم اقدام به اخذ اذن ازدواج نمایید.

      پاسخ
  27. ناشناس
    ناشناس گفته:

    اگر یک دختر تازه به سن 18 سالگی رسیده باشد و پرده او به صورت ارتجاعی باشد
    آیا باز هم اذن پدر الزامی است؟!
    چون با پرده بکارت ارتجاعی نمیتوان گفت ک پرده بکارت دارد یا خیر
    لطفاً جواب بدید؟!

    پاسخ
  28. Alireza
    Alireza گفته:

    سلام من 3 سال هست با دختری در ارتباطم و هنوز زیر سن قانونی هست یعنی 17 سال ما هر کار کردیم پدرشون راضی نمیشه و همش دخترش رو اذیت می کنه و نظامی هست پدرش خیلی سخت گیر و نمیزاره گوشی داشته باشه میشه با مراجعه به پزشک قانونی و اینکه باکره نیست بااینکه زیر سن قانونی هست یعنی 17 سال میشه بدون اجازه پدرش ازدواج کنیم؟ من 22 سالمه و از همه نظر هم خودم هم خانوادم اوکی هستیم و خانواده دختر ناراضی

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      در پرسشهای بیشتر پاسخ داده شده از طریق محاکم اقدام بفرمایید.

      پاسخ
  29. مینا
    مینا گفته:

    سلام بنده ۳۷ سالم هست و دوشیزه نیستم و در دوران نامزدی هستم و الان پدرم میگویند حق عقد با طرف مقابل را نداری. ب محضر مراجعه کردیم اما میگویند باید نامه اذن پدر ازدادگاه بگیرید . وقتی دوشیزه نیستم طبق قانون اذن پدر جایز نیست . باید چکار کنم برای مراجعه ب محضر و مجاب کردن مسئول دفترخانه

    پاسخ
  30. حميد
    حميد گفته:

    درود
    با توجه ب قانون مصوب و فرمايش شما اگر بانويى ب هر دليلى دوشيزه نباشد حكم اذن پدر ساقط خواهد شد.
    اما ما ب هر دفترخانه اى ك مراجعه ميكنيم جواب ميدن نامه از دادگاه بياريد لطفا راهنمايى كنيد چطور بايد دفاتر را مجاب ب اجراى صيغه عقد كنيم؟
    با سپاس

    پاسخ
  31. رضا
    رضا گفته:

    عرض سلام و وقت بخیر دارم. بنده چندی پیش از همسرم جدا شدم و قصد ازدواج با دختر خانمی رو دارم که باکره نیستند اما نه به سبب ازدواج و نامه عدم بکارت ایشان هم موجود است و بنده و ایشان شرایط هم رو پذیرفتیم. لذا، با توجه به موارد قانونی همه میگن که میتونیم بریم عقد کنیم ولی چندجایی که تماس گرفتم از دفاتر ثبت ازدواج و عقد، همه میگن این کار قابل انجام نیست و بدون اذن پدر نمیشه. آیا این موضوع صحت داره؟ برای ثبت قانونی ازدواج با این خانم چه باید کرد؟

    پاسخ
  32. نازنين
    نازنين گفته:

    سلام و عرض ادب
    از شرايط ازدواج اين هست كه دختري كه به هر دليلي باكره نيست نياز به اذن پدر براي ازدواج نداره.وسيله اثبات اين امر براي دفتر خانه چه چيزي هست؟ گواهي پزشكي قانوني؟
    سپاسگزارم از پاسخ شما

    پاسخ
  33. محی
    محی گفته:

    با سلام من دختر ۲۱ساله هستم و میخوام ازدواج کنم پسر هم ۳۱ساله است ولی اهل شهر خودم نیست برای همین پدرم ناراضیه و اینکه پسر سیگار میکشه ولی معتاد نیست ایا این سیگار کشیدنش باعث نمیشه که دادگاه حق را به پدرم دهد؟
    لطفا کمکم کنید

    پاسخ
  34. مونا
    مونا گفته:

    با سلام و وقت بخیر

    بنده 29 سال دارم و پدرم 1سال و نیم هست فوت کرده و پدربزرگ پدریم هم سالهاست فوت کردند بنده در صورت ازدواج باید اجازه شخصی را داشته باشم و یا بدون اجازه امکان پذیر است.
    این را هم اضافه کنم مشکلی در ازدواج ما نیست فقط ما نمیدانیم برای عقد باید اجازه از شخصی داشته باشم یا نه.

    با تشکر

    پاسخ
  35. سارا
    سارا گفته:

    سلام من دختری 18 ساله هستم که دو ساله با به پسری آشنا شدم و همو خیلی دوست داریم و خانواده ی پسره چند باری اومدن خاستگاری و پسره اومده با پدرم حرف بزنه اما پدرم هر دفعه یه بهونه ای میکنه میشه ما بدون اذن پدر ازدواج کنیم؟ لطفا جواب بدید خواهش میکنم

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      اقا و خانم هر دو‌باید دادخواست حقوقی طرح نمایند با عنوان تجویز ازدواج و پدر خانم خوانده دعوی قرار میگیرد.
      دادگاه بر اساس سن تحصیلات وضعیت اجتماعی و خانوادگی اشتغال مسکن خدمت سربازی و نحوه روابط اجتماعی و استماع ایرادات پدر و علت مخالفت در خصوص ازدواج تصمیم خواهد گرفت.

      پاسخ
  36. مصطفی
    مصطفی گفته:

    سلام
    دختری که قرار همسر ایندم بشه پدر نداره و مادرش اجازه نمیده میخواستم راهنماییمون کنید که چطوری زودتر به نتیجه میرسیم
    وقتی دختر باکره نباشه از طریق اثبات زودتر باهم ازدواج میکنیم یا باکره باشه به دادگاه خانواده مراجعه کنیم؟

    پاسخ
  37. مصطفی
    مصطفی گفته:

    سلام
    دختری که قرار همسر ایندم بشه پدر نداره و مادرش اجازه نمیده میخواستم راهنماییمون کنید که چطوری زودتر به نتیجه میرسیم
    وقتی دختر باکره نباشه از طریق اثبات زودتر باهم ازدواج میکنیم یا باکره باشه به دادگاه خانواده مراجعه کنیم؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      درود
      شرعا و قانونا نیازی به رضایت مادر نیست ولی اخلاقی و کار‌درست جلب رضایت والدین قبل از ازدواج است.

      پاسخ
  38. مصطفی
    مصطفی گفته:

    ببخشید منظورم باکره نباشه از طریق اثبات زودتر به نتیجه میرسیم یا اینکه باکره باشه از طریق دادگاه؟

    پاسخ
  39. a
    a گفته:

    سلام.
    من 30سالم و
    لیسانس هستم با آقای29ساله ای پنج سال در ارتباط هستم ایشون دیپلم هستند
    اما فرد با سواد وباتجربه واهل مطالعه هستند وعلت مخالفت
    پدرم این هست که به عرب دختر نمیده نسبت به قومیت عرب نفرت داره بعد از پنج سال راضی شد با کلی شرطی که برای خواستگارم گذاشت که باید حق طلاق وبه دخترم بدی مهریه به تاریخ تولد وخونه باید بخری به نام دخترم بزنی وکل جهیزیه وبخری
    تو مجلس خواستگاری پدرم و خواستگارم وخانواده خواستگارم حرفشون شدوپدرایشون به پدرم توهین کرد اما گناه این پسر چیه.الان هرچی خواستگارم میخواد با پدرم صحبت کنه فایده ای نداره گوشی وروی ایشون قطع میکنه ونمیزاره حرف بزنه.ایشون سر پای خودشون ایستادن دارن کار میکنن نمیتونه خونه بخره فقط میتونه رهن کنه.در ضمن پدرم سوءسابقه خواستگارم وهم گرفته ایشون هیچگونه سوءسابقه یا اعتیادی ندارند شخص متدین وبا فرهنگ وادب هستند اما پدرم با وجود همه این ها کلی سنگ جلوی پای ایشون گذاشت
    میخوام قانونی اقدام کنم آیا دادگاه حق وبه من میده؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      ابتدا از لحاظ اخلاقی عرض میشود استفاده از تجربه و‌نظر افراد باتجربه علی الخصوص والدین در تصمیمات مهم و سرنوشت ساز مانند ازدواج ضروری است.
      از لحاظ حقوقی میتوانید در دادگاه اجازه ازدواج بدون اذن‌پدر را مطرح نمایید

      پاسخ
  40. نازی
    نازی گفته:

    سلام میخواستم ببینم در قانون،پدر یا جد پدری مجاز هستند،دختر بچه نابالغ خود را بدون درخواست دختر به صیغه یک نفر دیگر درآورند؟یا حتما اجازه خود دخترم شرطه و سن باید ۱۳سال تمام باشه و زیر ۱۳سال جرمه و مجازات برای پدر و در صورت تجاوز شوهر صیغه ایی به بچه وجود داره؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      باید حداقل سن مقرر را داشته باشند.
      البته طبق قوانین حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان صدمات روحی و جسمی جرم انگاری شده است.

      پاسخ
  41. Faezeh
    Faezeh گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    داستان من خیلی پیچیدست ممنون میشم راهنماییم کنید
    من ۳۲ سالمه و با شخصی که دوستش دارم الان حدود ۸ سالی هست که باهم زندگی میکنیم و البته خانواده ی بنده مخالف بودند و ۵ سال در ارتباط نبودیم کلا ، بعد از ۵ سال رابطم با خانوادم اوکی شده و الان مطمئن هستن که ما عقد کردیم تا الان درصورتی که نکردیم .
    و اگر متوجه بشن که عقد دائم نکردیم
    دوباره به مشکل بر میخوریم و قطع رابطه
    البته خانواده ها الان در جریان هستند که با هم زندگی میکنیم
    الان راهی هست بدون فهمیدن خانوادم بتونیم عقد دائم کنیم؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      صرفا در جهت ازدواج اذن پدر دختر نیاز هست و عملا هیچ یک از اعضای خانواده نیازی به حضور و یا موافقت ندارند.

      پاسخ
  42. محمود
    محمود گفته:

    سلام مردی متاهل ۵۶ سال دارم همه بچه هایم ازدواج کردند و با زنم مشکل دارم زنم گفته برو زن بگیر یکبار میگه رضایت میدم ولی در عمل سر قولش نیست
    میخواهم با دختری باکره ۳۷ سال که پدرش به من گفته بخاطر سن بالای تو دخترم اصلا به تو نمیدهم و دختر خانم گفته من با تو فقط ازدواج میکنم ولاغیر
    ایا راه قانونی وجود دارد ما باهم ازدواج کنیم طوری که با توجه به متاهل بودن من اذن پدر برای عقد دائم لازم نباشد؟
    متشکرم راهنمایی فرمایید

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      شما از دو جهت با مشکل روبرو هستید
      ۱. رضایت زوج در ازدواج مجدد
      ۲. اذن ازدواج دختر باکره توسط پدر

      در هر دو مورد میتوانید از طریق دادگاه اقدام نموده و حکم مربوط به تجویز ازدواج مجدد و اجازه ازدواج را اخذ نمایید.

      پاسخ
  43. آتوسا حبیبی
    آتوسا حبیبی گفته:

    من دختر 19 ساله ای هستم
    مادر و پدرم جدا شدن قصد ازدواج با آقایی رو دارم پدرم اجازه نمیده چطور میتونم اجازه پدر رو بگیرم

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      شما از طریق دادگاه خانواده باید در خصوص اذن ازدواج اقدام نمایید در پرسش های قبل به صورت کلمب توضیح داده شده است.

      پاسخ
  44. مونا
    مونا گفته:

    سلام اگه دختری پدر و پدربزرگ(هم از طرف پدری و مادری) نداشته باشه دیگه نیازی به اجازه ولی نداره؟ و میتونه خودش همسرش رو انتخاب کنه؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      بله نیازی به اذن و اجازه ندارد ولی توجه داشته باشید ازدواج اقدام سرنوشت سازی است جدای از قانون و شرع حتما از مشورت و راهنمایی از افراد با تجربه استفاده نمایید.

      پاسخ
  45. hamidshabany.19891368@gmail.com
    hamidshabany.19891368@gmail.com گفته:

    سلام.
    من آقای 32ساله هستم و شش ماه با خانمی 22ساله که اتباع هستن در ارتباطیم
    وسطح رابطمون خیلی بالاست.
    خانم ذکر شده از 15سالگی کار کرده و نیاز مالیشونو خودش تامین کرده وپدرش هیچ گونه کمکی نکرده. وبرخورد مناسبی هم با وی نداشته. چندین بار بصورت علنی به دختر گفته که از خونه بره بیرون یا بره با کسی فراری بشه. درضمن خانوم سنس مذهب هستن ولی چون زاده ایرانن آشنایی زیادی ندارن وبیشتر به مذهب شیعه گرایش دارن. درضمن پدر برای تمدید مدارک اقامتیشون هم هیچ کاری انجام نمیدن. آیا راهی هست که ما بتونیم شرعیو قانونی باهم ازدواج کنیم.

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      بسیاری از فقها بر این عقیده هستن پس از بلوغ و رشد کامل و استقلال مالی دختر اذن پدر نیازی نیست ولی از لحاظ قانونی و نظر اکثریت شما باید از طریق محکمه اذن ازدواج دریافت نمایید.

      پاسخ
  46. Hossini
    Hossini گفته:

    سلام من پدرم ۱ساله که فوت شده دوشیزه هستم میخوام ازدواج کنم عمو ندارم چیکارکنم

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      اذن ازدواج صرفا برای پدر و جد پدری ضروری است در صورت عدم حیات ازدواج دوشیزه نیازمند اذن و یا اجازه ای از هیچ شخصی نیست.

      پاسخ
  47. هعیی روزگار
    هعیی روزگار گفته:

    این بی عدالتیه یعنی چی اذن پدر و مادر و جد و پدر جد باکره یا با پنیر آقا یعنی چی جوان ها تو زندگی خودشون حق ندارن همه حق انتخاب دارن

    پاسخ
  48. سلمان
    سلمان گفته:

    سلام خسته نباشید منو یک دختری یک ساله همدیگرو میخایم بابای دختر راضی نیست وهی کتکش میزنه اذیتش میکنه بعدم میخاد بره از من شکایت کنه آیا میتونه این کارو بکنه دختره منو خیلی میخاد منم همینطور میتونیم از دست باباش شکایت کنیم اعتیادم داره

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      پرسش شما دارای ۲ بخش است یکی در خصوص ازدواج بدون اذن پدر که باید از طریق دادگاه خانواده اجازه ازدواج اخذ شود و بخش دوم‌درخصوص ضرب و جرح دختر توسط پدر که در این خصوص دختر باید فیلم عکس تصویر و حتی صدای درگیری را ضبط کرده و با مراجعه به کلانتری محل سکونت نامه پزشکی قانونی‌دریافت نماید و اقدام به طرح شکایت کند .
      بدیهیست شکایت کیفری در دادسرای محل وقوع جرم مطرح و‌مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

      پاسخ
  49. Hannane
    Hannane گفته:

    سلام وقت بخیر
    من و نامزدم با حضور خانواده ها و اجازه پدرم یک صیغه شش ماهه محرمیت جاری کردیم ولی الان بعد از دوماه محرمیت پدرم با نامزدم به مشکل خورده و از سر لجبازی میگه اجازه عقد و ازدواج بهتون نمیدم میخواستم بدونم حالا که ما محرم همدیگه هستیم برای عقد من نیاز به اجازه پدر دارم یا خیر؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      اگر ازدواج بصورت صیغه محرمیت شفاهی باشد بهترین راه اقدام جهت اخذ حکم اذن ازدواج از محکمه است اگر صیغه محرمیت موقت بصورت مکتوب باشد روند صدور رای سریعتر میباشد چرا که پدر به ازدواج رضایت داده است.

      پاسخ
  50. مینا
    مینا گفته:

    سلام وقت بخیر
    من 41 سالم هست و هنوز باکره هستم. خواستم بپرسم در این سن برای عقد دائم اجازه پدر شرط می باشد؟

    پاسخ
  51. مریم
    مریم گفته:

    سلام
    من ۲۰ سالمه، ۱۷ سالم بود پسری که دوسش داشتم بهم تجاوز کرد ، به خانوادم چیزی نگفتم چون ترسیده بودم بعدش فرار کردم یه شهر دگ و وقتی رفتم تو اون شهر با یه پسره آشنا شدم و میخواست باهام ازدواج کنه چون باکره نبودم دختر فراری بودم نخواست منو با خانوادش اشنا کنه ، و بعدش باهمدیگه فرار کردیم بعد مدتی خانوادهامون باخبر شد ازین موضوع فکر میکنن که عقد کردیم ، ولی ما عقد نکردیم تو رابطه نامشروع هستیم ولی الان میخواهیم عقد کنیم اگه بریم دفتر ازدواج اذن پدر یا شاهد لازم هست ؟؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      درود
      در هر صورت باید از طریق محاکم خانواده حکم اذن ازدواج دریافت نمایید.
      به صرف عدم بکارت امکان ثبت واقعه ازدواج نیست.

      پاسخ
  52. امیرعلی
    امیرعلی گفته:

    سلام
    اگر دختر باکره بعد از ازدواج موقت هم باکره بمونه در حالیکه برای این ازدواج اصلا سراغ اذن پدر هم نرفته باشم اولا درسته یا نه ثانیا پدرش بفهمه می تونه شکایتی بکنه؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      درود
      در هر صورت باید حکم از دادگاه اخذ شود.
      از لحاظ شرعی برخی فقها اعتقاد به نفوذ و صحت عقد دارند و برخی اعتقاد به حرمت عمل دارند.
      از لحاظ قانونی چنین عقدی صحیح نیست.

      پاسخ
  53. رویا
    رویا گفته:

    با سلام، من با مرد مورد علاقه ام میخوام ازدواج کنم اما پدرم هر بار ی جوابی میده و فوق العاده شکاک و بدبین هستش ، برادر بزرگم هم مجرده اونم من رو کتک زد و فوق العاده بدبین هستن. من ۳۶ سالمه . میتونم بدون اجازه پدر ازدواج کنم ؟ در ضمن دوشیزه نیستم بکارت ندارم، میتونم به محضر بگم که دوشیزه نیستم؟ و عقد دائم انجام بشه؟ یا نیاز به دادگاه و گرفتن نامه نامه بکارت لازمه؟ ممنون

    پاسخ
  54. پانیذ
    پانیذ گفته:

    من ۸ سال بایکی دوسش دارم عاسقشم اون دوستم داره ولی ۲۱ سال تفاوت سنی داریم اون طلاق گرفت باهاش اشنا شدم پدرم مخالفت میکنه چیکار کنم میگ هرکی خودم بگم ازدواج میکنی عاشقشم وقتی نیس حالم بد میشه

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      اختلاف سنی یکی از ایرادات در اخذ حکم است اما محاکم با توجه به شرایط دیگر و میزان علاقه طرفین نسبت به زندگی مشترک تصمیم گیری مینمایند.

      پاسخ
  55. .
    . گفته:

    سلام. من یکی از دوستانم ۱۳ سال سن دوره. نامادریش می خواد که اون ازدواج کنه. درست نمی دونیم که باباش اجازه می ده یا نه . ولی اگه که اجازه داد ، دختر نمی خواد ازدواج کنه . چجور می تونیم کمکشون کنیم؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      مشکلی نیست عدم رضایت خودش رو در زمان عقد صراحتا اعلام کنن .

      پاسخ
  56. Farnaz
    Farnaz گفته:

    سلام وقت بخیر
    والدین من شش سال پیش طلاق گرفتن و پدرم آدم خیلی بدی بود. من الان میخوام عقد کنم اما انقد از پدرم بدی دیدم که نمیخوام روز عقدم حضور داشته باشه و خانواده همسرم اونو ببینن چون مایه شرم منه.
    آیا این امکان وجود داره که پدر عروس بتونه یک روز قبل بره امضا بزنه و روز عقد دیگه حضور نداشته باشه؟
    کلا چه راهکاری پیشنهاد میکنید؟ اصلا نمیخوام اون روز ببینمش.
    ممنون

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      با هماهنگی‌دفتر خانه ازدواج رضایت ایشان ممکن است روز قبل و‌یا در مکانی‌دیگر همزمان با عقد هم اخذ شود

      پاسخ
  57. Eli
    Eli گفته:

    سلام من دختری ۲۵ ساله هستم و پدرم بدون دلیل موجه مانع ازدواج من هست و پسری که خواستگار من هست ده میلیون حقوق میگیره و خانواده داره و از نظر مالی و فرهنگی و اخلاقی هم باهم تفاهم داریم و چون مدرک تحصیلی از دانشگاه نداره و خونه هم نداره،اما میتونه خونه رهن کنه،ممکنه قاضی بما اجازه ازدواج بده؟ کلا قاضی به چه دلایلی ممکنه اجازه ازدواج نده؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      بصورت کامل در‌ پرسش های قبلی پاسخ داده شده در صورت مطالعه و ابهام میتوانید با شماره های دفتروکالت تماس حاصل فرمایید.

      پاسخ
  58. دلربا
    دلربا گفته:

    سلام وقت بخیر، من با مردی یک ساله آشنا شدم ، اماایشون یه کشور دیگه س و من یه کشور دیگه بودم، چون بکارت نداشتم بدون اجازه ی پدرم بین خودمون عقد دایم کردیم، اما همسرم در حال حاضر متاهله ولی سه ساله که اونو ندیده و ازدواجشون کاملا اجباری و خالی از احساس بوده به حدی که مجبور میشه یه کشور دیگه مهاجرت کنه. الان میخوایم عقدمونو ثبت کنیم، لطفا راهنمایی کنین. اون بخاطر همسر سابقش نمیتونه بیاد ایران، می‌ترسه همه بفهمن که اسم زنی تو شناسنامشه، قبلا شرایط طلاق و داشت ولی سر لجبازی طلاق نداد، الان نمیتونه مهریه رو کامل پرداخت کنه، با اینکه با اون زن هیچ رابطه ای نداشته. موندیم چه کنیم، لطفا راهنمایی کنین، میتونم با استناد به عقدی که چند ماه پیش داشتیم ثبتش کنیم اونم با توجه به اینکه از همسرش اجازه ازدواج نداره؟

    پاسخ
    • پوریا نادری
      پوریا نادری گفته:

      با درود
      نخست آنکه خیلی دقت داشته باشید اگر ایشون را از نزدیک ندیده اید خیلی محتاط باشید این قبیل کلاهبرداری ها در این زمینه خیلی زیاد شده .
      دوم اینکه شما در هر صورت نیاز به اذن پدر دارید .
      سوم در خصوص سابقه ازدواج ایشان با توجه به این امر که در ایران سوابق ازدواج ایشان قابل بررسی نیست مانعی در این بخش نیست

      پاسخ
  59. سیما
    سیما گفته:

    اگر دختر باکره نباشد و با آن کسی که رابطه داشته پرونده زنا به عنف یا رابطه نامشروع داشته باشد و پدر دختر شکایت کرده باشد آیا دختر می‌تواند بدون اذن پدر بدون اینکه کسی متوجه بشه عقد کند

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      بطورکلی دختری که باکره نیست در امر ازدواج آزاد است و نیاز به اجازه پدر نخواهد داشت و با هر مردی که مورد علاقه خودش است میتواند ازدواج کند.

      پاسخ
  60. حسینی
    حسینی گفته:

    سلام من ۲۳ سالم هست و قصد ازدواج دارم ۶ ماهه میخام ازدواج کنم پدر بنده همش مخالفت میکنه و منو تهدید ب مرگ کرده از پسر تعداد بالایی سکه میخاد تا منو مث برده بفروشه من موندم واقعا چیکار کنم در کنار این موضوع کلی تهمت و اتهمات بدی ب من میزنن

    پاسخ
  61. Atena
    Atena گفته:

    سلام وقت بخیر
    خواندن صیغه محرمیت توسط طرفین(دختر یا پسر) بدون اجازه پدر و درحالی که دختر باکره است ، صحیح است؟
    اگه صیغه محرمیت خوانده شود باطل و حرام است یا خیر؟
    اگر صیغه با توجه به شرایط مذکور جاری شود ،و رابطه جنسی برقرار شود ، رابطه نامشروع می‌باشد؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      بطورکلی پسر و دختر می‌توانند خودشان رأساً بدون اینکه عاقدی را به خدمت خود بگیرند اقدام به خواندن و جاری شدن صیغه محرمیت کنند و هیچ منع قانونی از این بابت وجود نخواهد داشت و محرمیت کاملاً درست و صحیح می‌باشد.
      اما اگر دختر باکره باشد و اقدام به ازدواج کرده باشد عقد و ازدواج صورت گرفته غیرنافذ است بعبارت دیگر نه ازدواج رخ داده صحیح است و نه باطل است.
      حالیه اگر پدر دختر ازدواج رخ داده را اذن دهد ازدواج و محرمیت صحیح است اما اگر اجازه ندهد ازدواج رخ داده باطل می‌شود و دختر و پسر بعد از عدم اجازه پدر دختر باید از یکدیگر طلاق بگیرند؛ زیرا اگر رابطه‌ای بعد از آن برقرار کنند این رابطه در حکم زنا می‌باشد.

      پاسخ
  62. فرزانه میری
    فرزانه میری گفته:

    سلام من پدرومادرم ازهم جداشدن میخواهم ازدواج کنم ولی پدرم حاضرنیست بیاد محضر ازطریق دادگاه هم از دستش شکایت کردم میخواهم بدونم اگر در جلسه اول دادگاه حاضر نشود قاضی چ حکمی صادر میکندچون پدرم کارتن خواب است من مطمئنم اصلا در دادگاه حاضر نمیشودممنون میشوم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      سلام
      دختر در امر ازدواج طبق حکم قانون باید اجازه پدر خود را دریافت کند ولی این حکم نمی‌تواند موجبات سوءاستفاده را فراهم کند. بعبارت دیگر اگر پدر حاضر به اجازه دادن یا عدم اجازه دادن ازدواج دخترش نشود طبق قانون این حق از وی ساقط می‌شود و دادگاه این امر را برعهده می‌گیرد.
      از سوی دیگر اگر پدر بدلیل ناموجه و غیرمنطقی مانع ازدواج دختر با مرد مورد علاقه‌اش شود بازهم این حق از وی ساقط خواهد شد.

      پاسخ
  63. mr.pori
    mr.pori گفته:

    من ۳۰ سالمه وبا دختری ۲۶ ساله ۷ ساله تو رابطم.رفتم خواستگاری پدرش شرط گذاشت خونه ماشین و حق طلاق ب نام دخترش کنم منم قبول نکردم. حالا خانوم خودش میخاد بدون اذن پدر ازدواج کنه بریم دادگاه،ب پدرش ابلاغ میشه؟چون خیلی میترسه ازش نمیخاد رودرو شن؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      ازدواج با دختر باکره نیازمند اذن پدر است. تنها در صورتی دختر باکره می‌تواند بدون اذن پدر اقدام به ازدواج کند که یــــا پدر و جدپدری نداشته باشد یـــا اینکه دلایلی که پدر برای عدم ازدواج دختر خود ارائه می‌کند از سوی دادگاه محترم ناموجه باشد. بنابراین دادگاه خانواده به پدر دختر از طریق سیستم ثنا ابلاغیه ارسال خواهد کرد تا نظرات و اظهارات پدر را استماع کند.

      پاسخ
  64. عباس
    عباس گفته:

    با عرض سلام
    در صورت حاضر نبودن پدر در محل زندگی آیا می توان تلفنی یا مکتوب رضایت پدر را برای ازدواج دخترش گرفت
    اینطور بگم : آیا اذن تلفنی و یا مکتوب هم برای ازدواج دختر کفایت میکند ؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      اذن پدر به هر نحوی قابل قبول است. چه بصورت حضوری باشد و چه بصورت غیرحضوری باشد. اگر بصورت غیرحضوری است مانند مکاتبه یا تلفنی، باید مدارکی مثبت این امر که خود فرد پدر این اجازه را داده است وجود داشته باشد. بطورمثال اگر اجازه بصورت کتبی است باید از طریق دفترخانه اسناد رسمی و در حضور مأمور دولت این امر اتفاق افتاده باشد تا بتوان آن اجازه کتبی موجب اذن در ازدواج دختر شود.

      پاسخ
  65. محمد
    محمد گفته:

    سلام من با دختری که الان هفت سال باهاش دوستم و تصمیم گرفتیم که ازدواج کنیم ولی خارج از ایران زندگی میکنه و ايرانيه ولی خانوادش ب شدت مخالف ازدواجن و ميگن يه چیز بی معنيه اسم بره تو شناسنامه ميتونين کنار هم همینجا زندگی کنین ولی خانواده من قبول نميکنن ، اون دختر هم مونده بدون اج ازه پدرش نميتونه بیاد ،میخوام بدونم تو این شرایط میتونه بدون اذن پدر ازدواج کنه

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      ازدواج سفید پدیده‌ای مذموم و نکوهیده شده و نابهنجاری مرسوم در جامعه است و پیشنهاد خانواده دختر برای این عمل نابهنجار نادرست و خلاف قانون می‌باشد. فلذا اگر پدر دختر به دلایل ناموجه و غیرقانونی مانع ازدواج دخترشان با شما می‌شوند دختر خانم می‌تواند از طریق کنسولگری‌های واقع در خارج از کشور، اقدام به اجازه دادگاه برای خروج از کشور و همچنین از طریق حکم دادگاه اقدام به ازدواج با پسر مورد علاقه خود کند.

      پاسخ
      • نیما
        نیما گفته:

        ازدواج سفید ممکنه با قوانین سازگار نباشه، ولی مذموم ، نکوهیده یا ناهنجاری تلقی نمی شود ، زمانی که که دو نفر با توافق و رضایت هم در کنار هم زندگی می کنند و به کسی آسیب نمی زنند ناهنجار شمردن آن خلاف عقل و منطق خواهد بود .بهتر است نگاهی به جوامع توسعه یافته داشته باشین و ببینید که باهم بودن در زیر یک سقف نیاز به این همه قوانین و عرف های غلط و دست وپاگیر ندارد.

        پاسخ
  66. alireza
    alireza گفته:

    سلام خسته نباشید اگر پدر و مادر دختر طلاق گرفته باشن و بعد پدر فوت کرده و مادر ازدواج مجدد کرده باشد دختر میتواند با اجازه مادر ازدواج کند؟!

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      سلام. دختر دوشیزه و باکره تنها و تنها با اجازه پدر خود به شرطی اینکه در قید حیات باشند می‌تواند ازدواج کند و در قانون اجازه مادر ذکر نشده است.

      پاسخ
      • رهگذر
        رهگذر گفته:

        سلام خسته نباشید من با خانومم چون پدرش اجاززه نمیداد صیغه ی ۹۹ساله کردیم الان خانومم باکره نیست من ایرانی هستم خانومم اتباع افغانی الان بخایم بریم دادگاه حکم چی میدن باید چیکار کنیم

        پاسخ
  67. Zaŕi
    Zaŕi گفته:

    سلام وقت بخیر
    من ۱۹ سالمه و میخوام ازدواج کنم .پدرم اجازه ازدواج با شخصی رو که خودم انتخاب کردم رو نمیده
    البته ایشون یکبار نامزد بدون ب مدت ۶ماه ب دلایلی جدا شدن. من دلیل منطقی از پدرم جهت رد این شخص رو نشنیدم فقط گفتن من از این ادم خوشم نمیاد . یکی دوبار بحث ازدواجشون رو پیش کشیدن ک گفتم من مشکلی با این بحث ندارم . خاستگار بنده چنیدن بار خودش اومده خانوادش پدرش برادراش مادرش همگی برای امر خیر تشریف اوردن . اما پدرم رضایت نمیده.
    ممنون میشم کمکم کنید 🥺🙏🏻

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      همانطور که شما اشاره فرمودید اگر پدر بعلت ناموجه، اجازه ازدواج دختر با مرد مورد علاقه‌اش را نمی‌دهد دختر میتواند از طریق دادگاه اقدام کرد.

      پاسخ
  68. مریم
    مریم گفته:

    سلام من دختر ۱۹سالم یه اقا پسری رو دوست دارم وپدرم به شدت مخالفت میکنن میخاستم بدونم اگه عقد موقت کنم این عقد درسته یا ن؟!
    و اینکه من باکرم

    پاسخ
  69. سجاد
    سجاد گفته:

    سلام خسته نباشید
    من ۱۷ سالمه و میخوام با دختری که چند ماهی ازم کوچیک و پدرش فوت شده دور از چشم همه ازدواج کنم آیا امکان پذیر است؟! اگه میشه شرایطش چجوریه؟!

    پاسخ
      • آریا
        آریا گفته:

        سلام خسته نباشید چند بار خواستگاری رفتم اما خانواده دختر راضی نیستند دختر ۱۷سال سن داره میشه با این سن بدون اذن پدر باید چیکار کرد

        پاسخ
  70. Hamed
    Hamed گفته:

    سلام.من با دختری که همدیگه رو دوست داریم و قصد ازدواج داریم نامزد کردم ولی صیغه محرمیت نخوندیم.آیا میتوان بدون اجازه پدر دختر صیغه محرمیت بخوانیم?در ضمن دختر باکره هست.

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      قاعده معروف حقوقی است که دختر بدون اجازه پدر نمی‌تواند ازدواج کند و این قاعده هم شامل صیغه محرمیت می‌شود.

      پاسخ
      • S
        S گفته:

        سلام من قصد ازدواج با پسری که دوساله باهم دوستیم و همو دوست داریم رو دارم
        همه چیزشم واسه شروع یه زندگی تکمیله فقط مشکلی که داریم اینه که شهر دیگه هستن و پدرم راضی نمیشه من ازشون دور باشم و میگه دوست ندارم با غریبه ازدواج کنی
        اگه به دادگاه مراجعه کنم و توضیح بدم واسشون به نظرتون دلیل پدرمو منطقی میدونن یا غیر منطقی؟
        آیا حقو به من میدن؟

        پاسخ
        • Naderi
          Naderi گفته:

          سلام. این موضوع کاملا بستگی به رویه قضایی شعبه ارجاع شده دارد و باید دید قاضی محترم با توجه به قراین و شواهد و عرف موجود چه حکمی را صادر خواهد کرد.

          پاسخ
  71. آنا بزمی
    آنا بزمی گفته:

    باسلام دختری30ساله هستم یکبار عقدناموفق داشتم و باکره هستم،درحال حاضر خواستگاری دارم که خانواده بدون دلیل منطقی مخالفت میکنن(ضمن اینکه عقد اول هم به اجبار اونها بود و خودشون هم باعث طلاقم شدن)برای کسب اجازه از دادگاه آیا برای پدرم ابلاغیه ارسال میشه یا خیر؟ضمن اینکه پسر کار،درآمد بالا،منزل و بدون هیچگونه سو سابقه هست

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      دختر تا زمانی که باکره است برای ازدواج خود از پدر خویش باید اجازه بگیرد حال ازدواج اول باشد یا ازدواج دوم.
      در صورتی که پدر بدون علت موجه و غیرمنطقی با ازدواج دختر خود مخالفت کند دختر می‌تواند از دادگاه خانواده به نیابت از پدر، اذن در ازدواج بگیرد. البته دادگاه محترم برای پدر ابلاغیه ارسال میکند تا اظهارات و دلایل پدر را برای مخالفت با ازدواج دختر استماع کند.

      پاسخ
  72. P
    P گفته:

    سلام مادر پدرم سال هاست که از هم جدا شدن پدرم معتاد و سال هاست ک من ندیدمش و هیچ خبری ازش ندارم و حتی نمیدونم زندس یا خیر
    و میخواهم ازدواج کنم میشه بدون اذن پدر عقد کنم اگه نخواهم ب دادگاهم برم

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      دختر تا زمانی که پدر و جدپدری او زنده باشد حق ندارد بدون اجازه آنها ازدواج کند. بدین سبب تا زمانی که گواهی فوت هیچکدام از افراد مذکور به دفترخانه ارائه نشود دفتر ازدواج حق ثبت ازدواج را ندارد.
      بنابراین شما ابتدا باید گواهی فوت فرضی پدر را از طریق دادگاه اخذ کنید و سپس اقدام به ازدواج کنید.

      پاسخ
    • ع
      ع گفته:

      سلام من ۱۸ سالمه و قصد ازدواج دارم اما پدرم بهانه میاره تکلیف من چیه چجوری باید از دادگاه اجازه ازدواج بگیرم

      پاسخ
      • پوریا نادری
        پوریا نادری گفته:

        با درود
        در پرسش و پاسخ های سایت به صورت دقیق و کلی به مراحل طرح دادخواست اشاره شده مختصر آنکه طرح دعوی توسط آقا و خانم به طرفیت پدر دختر خانم مطرح میگردد .
        شرایط و اوصاف مورد نیاز پدر در مطالب ذیل به صورت دقیق ذکر گردیده است .

        پاسخ
  73. HMD
    HMD گفته:

    سلام خوب هستین من پسری ۲۰ ساله با شغل و درامد خوبی هستم ن معتادم ن چیزی مریضی دارم خونه ام طبقه بالای پدرم هست من دختر خانومی رو از تهران میخام و پدر ایشون راضی نیست دختر خانوم هم راضی هست ک با من ازدواج کنه اما پدر ایشون راضی نیست باید چیکار کنیم؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      ابتدائاً شما باید از رضایت دخترخانم برای ازدواج کاملاً اطمینان حاصل کنید.
      دوماً در صورتی که دختر خانم با شما همدل و همصدا است، با پدر او بصورت کاملاً مسالمت آمیز و در حضور خانواده دو طرف، به گفتگو بنشینید و دلایل او را برای عدم ازدواج به دقت گوش دهید و فکر کنید.
      در آخر در صورتی که دلایل پدر غیر موجه و غیرمنطقی بود به دادگاه خانواده رجوع کرده و بوسیله اذن قاضی محترم دادگاه اقدام به ازدواج کنید.

      پاسخ
  74. Reza
    Reza گفته:

    سلام من با دختری ۳ سال هست ارتباط دارم ، پدر ایشون اجازه ازدواج نمیدن ، به دلیل اینکه ما از ۲ قوم متفاوت هستیم .
    و ایشون میگن دوست ندارن دخترشون با عرب ازدواج کنه .ما همدیگه رو دوست داریم .من شرایط مهاجرت کاریم اوکی شده ،خواستم بدونم ایشون میتونن بدون اینکه خانوادشون بفهمن با من ازدواج کنن ، و به خانواده بگن تنها دارن مهاجرت میکنن؟ در ضمن ایشون باکره نیستن.

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      در صورت عدم باکره بودن دختر، ازدواج بدون رضایت پدر کاملاً قانونی است اما به شما توصیه میشود تا آنجا که راه دارد از رضایت خانواده دختر بهره‌مند شوید.

      پاسخ
  75. N
    N گفته:

    سلام دختری ۲۳ ساله هستم با ی اقایی ۳۲ ساله در رابطه هستم
    ایشون زن دارن ولی با زنشون مشکل دارن سر مهریه و هنوز جدا نشدن
    ضمناََ ابن اقا باکرگی بنده روگرفتن
    میخواستم بدونم ایا میشود که باهم ازدواج کنیم؟
    درضمن پدر بنده اصلا رضا نمیدهد ب ازدواج

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      دختر در صورتی که باکره نباشد میتواند بدون اذن پدر خود با مرد دلخواه خود ازدواج کند حال فرقی ندارد که باکرگی از طریق مشروع گرفته شده باشد یا از طریق نامشروع باکرگی دختر گرفته شده باشد.
      نکته دیگر اینکه در صورتی که مرد همسر اول داشته باشد، باید با اذن همسر اول خود اقدام به ازدواج کند هرچند این اقدام تأثیری در ازدواج دوم او نمی گذارد اما برای همسر اول حق طلاق ایجاد میکند.

      پاسخ
  76. پیام ن
    پیام ن گفته:

    سلام
    خسته نباشید
    اگر پسر و دختری با استفاده از گواهی عدم بکارت جعلی در یک شهرستان دور عقد کنند و بعد پدر دختر متوجه بشه، آیا می تونه از طریق قانونی عقد رو باطل کنه؟ وضعیت شرعی این عقد چیه؟
    ممنون

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      در صورت امکان به شکلى رضایت پدر دختر را جلب کنید، در غیر اینصورت عقد ازدواج رخ داده اشکال دارد و اگر ازدواج موقت باشد پسر باقیمانده مدّت را باید ببخشد و از همدیگر جدا شوند و اگر ازدواج دائم بوده است دختر را باید طلاق دهد.

      پاسخ
  77. faezeh
    faezeh گفته:

    باسلام
    دختر و پسری در یک دفتر خانه ای مبادرت به انعقاد نکاح میکنند و دفتر خانه به اشتباه اذن پدر دختر را ( دختر دوشیزه ) اخذ نمی کنند و پدر دختر وقتی متوجه این موضوع میشه میاد تو دادگاه خانواده به طرفیت دخترش و به اصطلاح همسر دخترش تقاضای ابطال عقد نکاح رو میکنه و استدلالش اینه که چون دخترم دوشیزه بوده این موضوع هم تو عقد نامه تصریح شده منتهی اجازه من را نداره و سر دفتر ازدواج و طلاق بدون اجازه و لحاظ اینکه اذن من را رعایت کند مبادرت کرده به بحث انعقاد عقد نکاح و من تقاضای ابطال این عقد را میخواهم.

    با توجه به گفته های بالا میخواستم بدونم همچین قضیه ای حکمش چیه؟آیا پدر میتونه کاری کنه؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      قاعده کلی و اساسی این است که ازدواج دختر باکره بدون اذن و اجازه پدر درست و صحیح نیست و ازدواج رخ داده غیرنافذ است و نیاز به اذن پدر دارد. حال این ازدواج بدون اذن، چه از روی اشتباه اتفاق افتاده است چه از روی قصد و عمد اتفاق افتاده باشد در هرصورت غیرنافذ است.
      اگر امکان دارد بصورت دوستانه با پدر خود بر سر میز مذاکره بنشینید در غیراینصورت اگر دلایل پدر برای ازدواج غیرمنطقی باشد میتوانید از طریق دادگاه خانواده اقدام به اخذ اذن از سوی قاضی محترم دادگاه کنید.

      پاسخ
  78. Ghazal
    Ghazal گفته:

    سلام من نامزد دارم ولی عقد نیستیم الان پدرم اجازه به ازدواج من نمیدهد و من باکره نیستم میشه بگید باید چیکارکنم

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      دختر در صورت باکره نبودن میتواند بدون اجازه پدر ازدواج کند و ازدواج او صحیح و نافذ است.

      پاسخ
  79. shima
    shima گفته:

    سلام من 20سالمه و پدرو مادرم ازهم جداشدن و من 15سال پدرمو ندیدیم و هیچ ارطباتی بااون نداشتم مادرم منو بزرگ کرده و خرج زندگی منو داده متاسفانه پدرم زندس واگه بخوام ازدواج کنم میخوام که مادرم رضایت ازدواجمو بده نه پدرم.توی تمام زندگیم هیچ مسئولیتی بعهده نگرفته وپدری نکرده…من باید چیکار کنم که رضایت ازدواجمو به مادرم واگذارکنم؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      طبق قانون، پدر ولی قهری محسوب شده است و بودن یا نبودن او این قاعده را عوض نمیکند و در هر صورت با زنده بودن پدر، نمیتوان از اذن او در ازدواج دختر صرف نطر کرد. مادر شما درست است که اصطلاحاً حق پدری بر گردن شما دارد و برای شما هم پدر بوده است و هم مادر ولی باید خاطر نشان کرد که حتی در صورتی که پدر فوت کرده باشد، مادر هیچ حقی در اذن ازدواج برای دختر نخواهد داشت. به شما توصیه میشود که در صورت توجیهات غیرمنطقی پدر خود مبنی بر عدم اذن ازدواج با پسر مورد علاقه خود، به دادگاه خانواده رفته و دلایل خود را برای ازدواج ذکر کرده تا از طریق حکم دادگاه ازدواج شما به سرانجام برسد.

      پاسخ
  80. M.yh
    M.yh گفته:

    من ۱۹ سالمه و خانواده گیری دارم و با کسی ۵ ساله دوستم میتونم بدون اجازه پدرم ازدواج کنم؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      سوال شما کامل و شفاف مطرح نشده است و لطفاً بیان بفرمایید که منظور از گیر بودن خانواده شما چیست؟

      پاسخ
  81. مروارید
    مروارید گفته:

    سلام من ۲۵ سالم هست پدر و مادرم بخاطر اعتیاد شدید و سوزن و رفتار غیر عادی پدرم از هم ۲ هست جدا شدن و منو مامانم و داداشم اصلا باهاش ارتباط نداریم در صورتی که پدرم مزاحمت ایجاد میکنه دست به چاقو هست و کلا ی آدمی هست که از نظر عقلی صلاحیت نداره و لجبازه و دنبال دردسر و من الان میخوام ازدواج کنم باید اجازش باشه ما اصلا میترسیم ازش و دوست نداریم باهاش روبه رو بشیم الان گفته رضایت میدم اما میخواد منو ببینه اما ما ازش میترسیم و فایده هم نداره چون آدمیه که فکر میکنه ما کارمون گیرش هست مارو رو دستش بچرخونه با این اوصاف برم دادگاه حق به کی داده میشه چقدر زمان میبره

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      زمانی که پدر اذن در ازدواج میدهد نیازی به حکم دادگاه و پروسه زمان بر آن وجود ندارد. به شما توصیه میشود او هر که باشد هر خلافی هم کرده باشد باز پدر شماست و خون او در رگ های شما جاریست. به شما توصیه میشود که از در مهربانی و صفا و صمیمیت با پدر خود به صحبت بنشینید.

      پاسخ
  82. سالومه
    سالومه گفته:

    سلام من دختر ۲۳ ساله هستم ۲ سال پیش عقد دائم کردم و توهمون عقد جدا شدم و داخل سند طلاق هم ذکر شده غیر مدخوله اما الان باکره نیستم و میخوام ازدواج کنم ایا اجازه پدر لازمه؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      غیرباکره بودن خود باید براساس سند و مدرک قانونی باشد. شما میتوانید با مراجعه به پزشکی قانونی و طرح این مبحث، اقدام به گواهی غیرباکرگی بگیرید و با در دست داشتن آن گواهی و مراجعه به دفترخانه ازدواج، میتوانید بدون اذن پدر ازدواج مجدد بنمایید.

      پاسخ
  83. افسانه
    افسانه گفته:

    سلام من دختری ۳۱ ساله هستم . کارشناسی ارشد و سرکار میرم . با پسری میخوام ازدواج کنم سرکار میره و حقوق ۵ میایون تومان میگیره و ماشین داره و پس اندازی داره ولی خانه نداره . میتونه جایی رهن اجاره کنه . پدرم و برادرام مخالفت کردن که خانه نداره و اختلاف طبقاتی و درآمدش کمتر از ده میلیون هست . من چکار کنم ؟؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      ابتدا باید عرض شود که ازدواج شما به برادرانتان ربطی ندارد و آنها حقی در اذن ازدواج ندارند و تنها پدر است که حق دارد اذن در ازدواج برای دخترش بدهد. از ظاهر امر هویداست که دلایل شما متقن و منطقی است و دلایلی که پدر شما عنوان کرده است رنگ و بوی غیرمنطقی به خود دارد. فلذا در این حالات توصیه میشود که به دادگاه خانواده محل سکونت خود رجوع کرده و با استفاده از حکم دادگاه اذن در ازدواج را دریافت کنید. هرچند به شما بانوی سرزمینم عرض میکنم که این امر شاید موجب اختلافاتی در ابتدای زندگی شما شود و از شما خواستارم به تمام جوانب کار فکر کنید.

      پاسخ
  84. رهگذر
    رهگذر گفته:

    با سلام
    من یه دختر ۲۹ ساله و دانشجوی دکترا
    متاسفانه پدرم فوت کرده و بعد از ۵ سال آشنایی و رفت و آمد با یک آقا در مراسم خواستگاری خانواده من کاملا به دلایل غیر منطقی و از سر لج بازی اسرار به این دارن که ما ازدواج نکنیم لازم به یادآوری هست که ما صیغه محرمیت هم در حضور خانواده داریم.
    الان برای ازدواج شرط اذن بردار بزرگ من یا مادرم هست یا نه؟
    ممنون از راهنمایی تون

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      اذن در ازدواج مختص به پدر است و هیچ احد دیگری حق ندارد در این مساله ورود پیدا کند حتی مادر.

      پاسخ
      • علی
        علی گفته:

        سلام میخواستم بدونم که اگر دختری بخواهد برای اینکه با کسی که دوست داره و خانوادش مخالف هستن بعد از اینکه دادخواست بده باید ازمایش هم بده یا خیر برای اینکه باکرگی معلوم بشه!!

        پاسخ
  85. مهدخت
    مهدخت گفته:

    سلام
    من 33 سالمه و دانشجوی دکترا هستم و 3 ساله میخوام ازدواج کنم وخانواده ام نمیذارن و پسر شرایطی که میخواستن رو هم فراهم کرده ولی اینا میگن نه . من برای ازدواج چیکار کنم بدون اذن پدر

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      شما به دادگاه خانواده مراجعه کرده‌ و با شرح موضوع برای قاضی دادگاه‌ که پدر من بطور غیر موجه و ناصحیح مخالف ازدواج من هست، حکم دادگاه مبنی بر ازدواج بدون اذن پدر را می گیرید.

      پاسخ
  86. مهدیه
    مهدیه گفته:

    سلام.وقت بخیر.ما ی آشنایی داریم ک پدر و مادرش جدا شدن.سرپرستی بچه ها با مادرشونه.الان دختر میخاد ازدواج کنه ب اذن پدر نیاز داره،اما پدرش اصلا نیس،چند ساله هیشکی ازش خبر نداره.چون معتاد بوده،اصلا نمیدونیم زنده س یا فوت شده.راهکارتون چیه؟

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      به دادگاه‌ خانواده‌ مراجعه کرده و با شرح موضوع برای قاضی دادگاه، بصورت نیابتی ، اذن پدر را توسط حکم دادگاه اخذ می نمایید.

      پاسخ
  87. Amir
    Amir گفته:

    با عرض سلام و خسته نباشید.
    آیا فرزند خوانده رشید مونث (مثلا 20 سال) برای ازدواج نیاز به اذن سرپرست دارد؟ بنده دانشجو حقوق هستم. ممنون میشم اگه ماده قانونی مرتبط وجود داره استناد کنید. سپاس از شما

    پاسخ
  88. مونا
    مونا گفته:

    سلام وقتتون بخیر من یه دختر 23 ساله و دوشیزه هستم
    میخوام ازدواج کنم. پدر و مادر من با هم متارکه کردن و وقتی که رفتم وقت بگیرم برای عقد گفتن باید اذن پدر باشه. الان پدر من قوچان یکی از شهرستان های مشهد ساکنه. من رفتم دادگاه که به من گفتن مراحل قانونی رو باید طی کنی که اونم به احتمال زیاد 4 ماه طول میکشه.
    رفتم از مراجع قانونی اقدام کردم که بتونم اذن پدرم رو بگیرم و اونا هم گفتن که ممکنه کمتر از دو هفته طول بکشه
    به نظر شما این اذن پدر برای ازدواج دختر 23 ساله تو چه مدتی گرفته میشه؟ به مدت 4 ماه یا کمتر از 2 هفته؟
    میشه راهنماییم کنید. با تشکر

    پاسخ
    • Naderi
      Naderi گفته:

      سلام – معمولا بستگی به شعبه ای داره که دادخواست ثبت شده ، ممکنه 2 هفته و یا بیشتر وقت رسیدگی صادر بشه براتون.

      پاسخ
      • zahra
        zahra گفته:

        سلام روزتون بخیر
        ببخشید اگر دختر بدون باکره(که نخواد کسی بدونه و اصلا قصد مطرح کردن این موضوع نداشته باشه و به عنوان یک دختر باکره بخواد اقدام کنه)بخواد ازدواج کنه امکانش هست ک بدون رضایت پدر بشه؟من فکر میکردم نمیشه
        اما یک جایی گفتن یک مبلغی میگیرن و نیاز ب رضایت پدر نیست،از جهتی پدر بعدا میتونه شکایت کنه؟

        پاسخ
        • پوریا نادری
          پوریا نادری گفته:

          با درود
          قبلا عرض کردم که اینکار قانونی نیست شما حتما باید اذن در ازدواج را اخذ نمایید.

          پاسخ
      • فاطمه
        فاطمه گفته:

        سلام روزتون بخیر
        ببخشید اگر دختر بدون باکره(که نخواد کسی بدونه و اصلا قصد مطرح کردن این موضوع نداشته باشه و به عنوان یک دختر باکره بخواد اقدام کنه)بخواد ازدواج کنه امکانش هست ک بدون رضایت پدر بشه؟من فکر میکردم نمیشه
        اما یک جایی گفتن یک مبلغی میگیرن و نیاز ب رضایت پدر نیست،از جهتی پدر بعدا میتونه شکایت کنه؟

        پاسخ
        • پوریا نادری
          پوریا نادری گفته:

          با درود
          در صورت بکارت و یا عدم ان باید حکم از دادگاه اخذ گردد، انجام ازدواج بصورت غیرقانونی و تخلف بوده هرگز از این مسیر اقدام نکنید.

          پاسخ
    • رامین
      رامین گفته:

      این بی عدالتی در حق زنان ایرانی یا دیگر کشورهای منطقه هست که در دنیای مدرن بر مبنای قوانین عصر جاهلیت رای صادر می کنند عجیب هست که خانمی با تحصیلات دکترا و بالای ۳۰ سال سن برای ازدواج هنوز نیازمند اجاره پدرش هست تنها راه حل این هست زنان دیگر به مردان اجازه ندهند درباره باکرگی آنها تصمیم بگیرند در حالیکه اکثریت مردان روابط پیش از ازدواج زیادی را تجربه کرده اند به جای نام گذاری رابطه نامشروع باید از اسم رابطه پیش از ازدواج در بحث های روانشناسی حقوقی و فلسفی استفاده کرد باکره بودن یا نبودن یک امر کاملا شخصی هست و کسی که به برابری و حقوق بشر احترام می گذارد هرگز حق ندارد درباره آن تصمیم بگیرد و بر مبنای آن حکم صادر کند

      پاسخ
      • مجتبی
        مجتبی گفته:

        به نظر شما تحصیل کردگی یعنی بلوغ کامل فکری؟

        یه آمار بگیرید ببینید نسبت طلاق و در واقع، زندگی ناموفق در بین افراد با تحصیلات عالی بیشتره یا با تحصیلات عادی

        پاسخ
      • SMN
        SMN گفته:

        درود بر شما رامین عزیز. چقدر انسان فهمیده ای هستید.بنده نیز با نظر شما به شدت موافقم.

        پاسخ
      • shahan
        shahan گفته:

        سلام جناب اقای رامین عزیز احسنا به شما
        تشکر فراوان خدمت شما بنده هم موافقم با نظریه شما

        پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *